Με νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας του ο Παναθηναϊκός πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα με τη Σλάβια Πράγας στις 4 Αυγούστου για το Europa Conference League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 της Φόλενταμ στο «Απ. Νικολαΐδης» και πλέον εισέρχονται στην τελική ευθεία για την πρώτη μεγάλη μάχη της σεζόν που θα δοθεί στην τσεχική πρωτεύουσα πριν από τη ρεβάνς της Λεωφόρου στις 11/8. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρά τις σημαντικές απουσίες των Παλάσιος, Αϊτόρ, Χουάνκαρ αλλά και το πρόβλημα που προέκυψε νωρίς στο ματς με τον Ιωαννίδη, ο οποίος ένιωσε μια αδιαθεσία και αντικαταστάθηκε στο μισάωρο, έβγαλε καλά στοιχεία στο χορτάρι. Οι Πράσινοι είχαν διάθεση, είχαν φρεσκάδα, είχαν τρεξίματα, έδειξαν επιθετικότητα, σκόραραν δύο γκολ, είχαν ένα δοκάρι και γενικώς δημιούργησαν αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή της ολλανδικής ομάδας φτάνοντας δίκαια σε μια επικράτηση που θα μπορούσε να είναι κατά πολύ ευρύτερη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Πρασίνων καταγράφηκε στο 8’ με τον Βαγιαννίδη να πραγματοποιεί τρομερή κούρσα, να πατάει περιοχή αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς, ενώ και στην εξέλιξη της φάσης ο Καμπετσής δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Ακολούθησε νέα καλή στιγμή στο 18’ με συνεργασία του Βαγιαννίδη με τον Ιωαννίδη προτού έρθει το πρώτο γκολ στο ματς. Στο 33’ ο Βαγιαννίδης πάτησε περιοχή και ανατράπηκε και ο Κουρμπέλης, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους Πράσινους, που είχαν και δοκάρι με τον Καμπετσή στο 44’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Παναθηναϊκού που δημιούργησε και βρήκε περισσότερους ελεύθερους χώρους. Μάλιστα ο Καμπετσής είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 50’ και το 56’ δίχως όμως να τα καταφέρει. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Φόλενταμ ισοφάρισε (1-1) με ένα άπιαστο σουτ του Ελ Καντιρί απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε το Τριφύλλι έπειτα από πέντε φιλικά προετοιμασίας!

Οι Πράσινοι κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ που ήρθε με ένα τρομερό σουτ του Καρλίτος έξω απ’ την περιοχή με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1. Θα μπορούσε ωστόσο το Τριφύλλι να σκοράρει τουλάχιστον άλλη μια φορά στα τελευταία λεπτά είτε σε σουτ του Κρυπαράκου είτε σε φάση διαρκείας στις καθυστερήσεις με συνεχή σουτ από Καρλίτος, Σαρδέλη, Ηλιάδη που όμως προσέκρουσαν σε αντιπάλους.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (62’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (62’ Φρόκου), Γκάνεα (77’ Σάντσες), Σένκεφελντ (46’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (46’ Σάρλια), Κουρμπέλης (62’ Ρουμπέν), Αλεξανδρόπουλος (62’ Σαρδέλης), Τσέριν (77’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (77’ Σιδεράς), Καμπετσής (77’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (31’ Καρλίτος).

Φόλενταμ: Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).