Χάνοντας ένα ημίχρονο όπου πλήρωσε τις στιγμές αδράνειας και την αδυναμία να μετουσιώσει σε γκολ τις δικές του ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Πάφο στην έδρα της, στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του Τριφυλλιού στην Κύπρο.

Οι Πράσινοι έδειξαν προβληματική εικόνα στο ανασταλτικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα στο πρώτο 30λεπτο, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πατήσουν καλύτερα στο γήπεδο. Στο δίλεπτο 6’ και 7’ η Πάφος έχασε δύο ευκαιρίες με τον Χέσταντ, πρώτα σε σουτ του που έφυγε μόλις άουτ και μετά σε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να νικάει τον παίκτη της Πάφου. Στο 13’ ήρθε η καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα μας όταν σε βολίδα του Χουάνκαρ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Πούγγουρα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 24’ ο Μπετανκόρ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς, πήρε την κατοχή μπάλας αλλά δεν βρήκε δίοδο στην αντίπαλη εστία. Και έτσι κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η Πάφος προηγήθηκε στο 39’ με μακρινό σουτ του Βαλακάρι που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Λοντίγκιν. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε το 2-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου από ωραία ενέργεια και σουτ του Μπετανκόρ.

Στην επανάληψη οι αλλαγές βελτίωσαν την εικόνα του Παναθηναϊκού. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο οι Πράσινοι περιόριζαν την Πάφο σε παθητικό ρόλο. Το Τριφύλλι άγγιξε το γκολ στο 56’ όμως η καρφωτή κεφαλιά του Σπόραρ αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα της Πάφου. Στο 64’ ο Βέρμπιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά όντας αφύλαχτος. Όμως στο 77’ ο Σλοβένος πήρε… εκδίκηση αφού με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Βέρμπιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, μειώνοντας σε 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με πλασέ του Κρυπαράκου, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα.

Παρά την πίεση στο τέλος το αποτέλεσμα παρέμεινε ισόπαλο 2-2.

Πάφος: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Καραμπάντζε, Μιχαήλ, Δημητρίου, Χότσκο, Χέσταντ, Βαλακάρι, Πελάζιο, Μπετανκόρ, Ταβάρες.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (62’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (78’ Κρυπαράκος), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Πούγγουρας (62’ Σιδεράς), Σάρλια (53’ Μάγκνουσον), Ρουμπέν (62’ Βέρμπιτς), Συμεωνίδης (46’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (62’ Κυριόπουλος), Σαβιέρ, Παλάσιος (46’ Κώτσιρας), Σπόραρ (62’ Καμπετσής).