Με νίκη ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί κυπριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι στο τρίτο και τελευταίο φιλικό που έδωσαν στη Μεγαλόνησο επικράτησαν 1-0 της Νέα Σαλαμίνας με γκολ του Σπόραρ. Ιδίως στο α’ ημίχρονο η απόδοσή τους ήταν εξαιρετική καθώς είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν πολλά περισσότερα γκολ, ενώ κατά το ίδιο διάστημα δεν απειλήθηκαν στιγμή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του δούλεψαν σκληρά και δημιουργικά στη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας τους στην Κύπρο, όπου έδειξαν πως παραμένουν στο ίδιο επιτυχημένο μονοπάτι. Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους, που τους έχουν φέρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, οι Πράσινοι παρέμειναν αήττητοι και στα τρία φιλικά που έδωσαν στην Κύπρο με συνολικό απολογισμό δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Πλέον επιστρέφουν στην Ελλάδα προκειμένου να εισέλθουν στην τελική ευθεία ενόψει της επανέναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, αρχής γενομένης απ’ το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο στις 15 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο για τη φάση των 16.

Οι Πράσινοι άρχισαν δυναμικά το παιχνίδι έχοντας την πρώτη ευκαιρία για γκολ μόλις στο 7’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σπόραρ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βέρμπιτς τη δεύτερη αστοχώντας για ελάχιστα εκατοστά. Οι παίκτες του Τριφυλλιού απείλησαν ξανά στο 13’ έχοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Βέρμπιτς, Μπερνάρ, Σπόραρ συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να βγαίνει σε θέση βολής. Ωστόσο, το πλασέ του Σλοβένου φορ κόντραρε σε αντίπαλο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 18’ ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αυτή τη φορά με τον Μπερνάρ να πασάρει προς τον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με ακόμα μια καλή φάση στο 27’, έπειτα από ωραία συνεργασία του Βέρμπιτς με τον Παλάσιος. Το σουτ του Σλοβένου όμως έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Το γκολ που άξιζαν και με το παραπάνω οι Πράσινοι, το βρήκαν τελικά στο 29’ με τον Σπόραρ. Ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα προς την περιοχή, ο Κίσσας απομάκρυνε προσωρινά με τις γροθιές και ο Μπερνάρ που κέρδισε την μπάλα εντός περιοχής, έστρωσε για τον Σπόραρ που εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με το Τριφύλλι να πραγματοποιεί δύο αλλαγές και τη Νέα Σαλαμίνα δέκα. Στο 47’ ο Κλίμοβιτς απείλησε από κοντά αλλά ο Μπρινιόλι, μόλις 22 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, απομάκρυνε σωτήρια με το πόδι. Στο 61’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε πέντε μαζεμένες αλλαγές και στο 63’ δύο απ’ τους νεοεισελθόντες συνδυάστηκαν στην πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας στο β’ ημίχρονο. Ο Βαγιαννίδης έστρωσε για τον Κυριόπουλο, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Κίσσας απέκρουσε σε κόρνερ. Μέχρι το 80’ ο κόουτς του Τριφυλλιού είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα, όπως και η Νέα Σαλαμίνα, κάτι που φυσιολογικά επέφερε και την πτώση του ρυθμού στο ματς με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν άλλες αξιόλογες φάσεις μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τιμήθηκε απ’ τη Νέα Σαλαμίνα για την προσφορά του στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ, Μαργκάσα, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Τιάγκο, Νικολάου, Μποτεάκ, Ντορεγκαράι. Έπαιξαν και οι: Μπάνζα, Λιμπόντε, Φελίπε, Φιάκας, Καρλίτος, Λέουκο, Οφόρι, Βίκτωρος, Κλίμοβιτς, Μάντζεκ, Καρανίδης, Παύλου, Ευθυμίου, Φράγκος.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Χουάνκαρ (61’ Σάντσες), Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (46’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (68’ Σάρλια), Ρουμπέν (61’ Συμεωνίδης), Τσόκαι (80’ Σιδεράς), Μπερνάρ (68’ Κρυπαράκος), Βέρμπιτς (68’ Σαβιέρ), Παλάσιος (61’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (61’ Καμπετσής).