Το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 16 αγώνων που διατηρούσε ο Παναθηναϊκός απ’ το ξεκίνημα της Super League τερματίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 1-0 απ’ την Ένωση αλλά παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών απ’ τους Κιτρινόμαυρους και επτά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Η Ένωση επικράτησε χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Πινέδα στο 68’ αλλά το Τριφύλλι στο 98’ έχασε μια ασύλληπτη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Παράλληλα, και πριν απ’ το τέρμα της ΑΕΚ, ο Μπερνάρ είχε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στους Πράσινους.

Το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις αλλά είχε γρήγορο ρυθμό, μεγάλη ένταση, δυνατές μονομαχίες και μέγα πάθος. Μετά από ένα εικοσάλεπτο δίχως τελική προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη αξιόλογη προσπάθεια έπειτα από ωραία κομπίνα του Μπερνάρ με τον Βέρμπιτς. Το σουτ του Σλοβένου όμως προσέκρουσε σε πόδια αντιπάλων και κατέληξε κόρνερ. Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη τελική της ΑΕΚ στο 32’ με τον Αραούχο. Στο 43′ οι Πράσινοι είχαν μια επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Παλάσιος, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Πινέδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπερνάρ, ο οποίος στο 54’ υποδέχθηκε την πάσα του Κουρμπέλη, έκανε ωραία προσπάθεια, σούταρε απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 60’ ο Σπόραρ κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, επιχείρησε ένα απειλητικό σουτ όμως ο Βίντα ανέκοψε την προσπάθειά του.

Το παιχνίδι διεκόπη στο 66’ λόγω ενός βαρελότου που έσκασε δίπλα στον Μπρινιόλι αλλά με την επανεκκίνηση του ματς στο 68’, ο διαιτητής έδωσε την μπάλα στην Ένωση μολονότι ήταν διεκδικούμενη πριν από τη διακοπή. Ο Χατζισαφί έπαιξε γρήγορα για τον Αραούχο που έβγαλε ασίστ με το κεφάλι για τον Πινέδα, ο οποίος πλάσαρε κάτω απ’ τα πόδια του Μπρινιόλι για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα στις καθυστερήσεις καθώς στο 98’ είχε μια απίθανη ευκαιρία. Έπειτα από γέμισμα του Μπρινιόλι, ο Ιωαννίδης κινήθηκε έξυπνα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Αθανασιάδη αλλά από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε στη ρίζα του δοκαριού.

Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 100’ με τον Φερνάντες αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε για το Τριφύλλι που δεν μπόρεσε να αποφύγει την πρώτη ήττα στη Super League μετά από πέντε μήνες.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Π. Φερνάντες), Αραούχο (90+12’ Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (89’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70’ Ιωαννίδης), Ρουμπέν (89’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (55’ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.