Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Τούμπα απ’ τον ΠΑΟΚ με 2-0 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και χρειάζεται ένα μεγάλο ματς και μια εξίσου μεγάλη ανατροπή σε μια εβδομάδα στη Λεωφόρο προκειμένου να παραμείνει στον θεσμό.

Το Τριφύλλι ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο όχι μόνο δεν απειλήθηκε, όχι μόνο είχε τον έλεγχο, αλλά είχε και μια σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ με τρομερό δοκάρι του Τσέριν. Τα προβλήματα όμως που προέκυψαν στη διάρκεια της αναμέτρησης (Μπερνάρ, Κουρμπέλης) αλλά και πριν από τη σέντρα με την ασθένεια του Σπόραρ, έφεραν τους Πράσινους σε δυσμενή θέση που δέχθηκαν μεγάλη πίεση και δύο γκολ μέχρι το 72’. Στο τελευταίο τέταρτο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε αντίδραση έχοντας δύο καλές στιγμές όμως δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε για να επιστρέψει…

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική στο 10’ με σουτ του Ζίβκοβιτς μέσα απ’ την περιοχή που όμως δεν απείλησε τον Λοντίγκιν.

Με το πέρασμα του χρόνου, κι ιδίως μετά το 15’, ο Παναθηναϊκός άρχισε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του, ενώ είχε και την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Στο 21’ ο Παλάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Ίνγκασον απομάκρυνε προσωρινά και ο επερχόμενος Τσέριν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» απ’ το ύψος της περιοχής που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Οι Πράσινοι στο 27’ είχαν μια ακόμα απειλητική στιγμή καθώς έπειτα από σέντρα του Μπερνάρ, ο Κουρμπέλης πήρε καίρια θέση για να εκτελέσει με το κεφάλι αλλά ο Κουλιεράκης χρησιμοποιώντας τον αγκώνα τον έριξε στο έδαφος εντός περιοχής. Ο διαιτητής και ο VAR δεν είδαν πέναλτι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0 με το Τριφύλλι πάντως να ελέγχει την αναμέτρηση.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τον Κουρμπέλη και τον Μπερνάρ να μένουν στα αποδυτήρια καθώς αντικαταστάθηκαν απ’ τον Τσόκαϊ και τον Βέρμπιτς. Ο ΠΑΟΚ, που αρχικά απείλησε στο 47’ με σουτ του Ζίβκοβτς το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν, άνοιξε το σκορ στο 52’. Ο Τόμας εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Βαγιαννίδη, βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. 

Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να επανακτήσουν τον έλεγχο του αγώνα και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 ένα εικοσάλεπτο αργότερα. Στο 72’ ο Ολιβέιρα έβγαλε ασίστ για τον Τάισον, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και άσκησαν πίεση στον ΠΑΟΚ παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα απείλησαν να σκοράρουν δις στο 86’ με τον Βέρμπιτς, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Καμπετσή, αλλά και στην εξέλιξη της φάσης με τον Τσέριν, ο οποίος μολονότι βρέθηκε σε θέση βολής έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία για να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις. Στο 89’ μετά από κόρνερ του Τσέριν και κεφαλιά του Τσόκαϊ, ο Καμπετσής βρέθηκε σε θέση βολής αλλά την τελευταία στιγμή ο Ολιβέιρα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις ο Λοντίγκιν απέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο ένα τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ όταν ο Πούχατς στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα προς το τέρμα του Παναθηναϊκού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας, Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον Τόμας (69’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (70’ Πούχατς).