Μια τεράστια νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα όπου επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν κατάθεση ψυχής στη Θεσσαλονίκη και πανηγύρισαν ένα μεγάλο τρίποντο που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έπειτα από ένα δραματικό ματς που είχε αγωνία και σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, οι παίκτες του Τριφυλλιού απέδειξαν για πολλοστή φορά τον… ατσάλινο χαρακτήρα που διαθέτουν. Αλύγιστοι στα δύσκολα, πέρασαν νικηφόρα από μια ζόρικη έδρα παραμένοντας αήττητοι για ενδέκατο σερί ματς και σταθερά σε τροχιά κορυφής και τίτλου. Όπως στο ματς της regular season το Τριφύλλι νίκησε ξανά με 2-1. Τότε πρωταγωνιστής με δύο γκολ ήταν ο Αϊτόρ, ο οποίος ακολούθησε για πρώτη φορά την αποστολή σε εκτός έδρας ματς μετά τον τραυματισμό του. Τώρα εκτελεστές ήταν ο Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης για το τελικό 1-2… 

Ήταν η 40ή νίκη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας σε ματς πρωταθλήματος. Κι ήδη βρίσκεται στο Top-10 των προπονητών με τις περισσότερες νίκες στο Τριφύλλι.

Στο 3’ ο Κωνσταντέλιας σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο αμαρκάριστος Ζίβκοβιτς έκανε την προβολή αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα. Οι Πράσινοι απάντησαν με μια τρομερή ευκαιρία καθώς στο 11’ ο Παλάσιος άλλαξε το παιχνίδι από τα δεξιά στα αριστερά για τον Μπερνάρ, ο οποίος έπαιξε με τη μία στον Σπόραρ. Ο Σλοβένος βγήκε μόνος στο τετ α τετ με τον Κοτάρσκι αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 15’ ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή απέναντι στον Μπρινιόλι, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα, ύψωσε τα χέρια του και απέκρουσε, ενώ στο 23’ ο Ίνγκασον έκοψε αποτελεσματικά το επικίνδυνο σουτ του Σπόραρ εντός περιοχής.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για μερικά λεπτά μέχρι το 38’ οπότε οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν θαυμάσια φτάνοντας στην επίτευξη του γκολ. Ο Μάγκνουσον έβγαλε μια μακρινή διαγώνια μπαλιά ακριβείας για τον Χουάνκαρ, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα απ’ τα αριστερά και σέντραρε στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Σπόραρ κοντρόλαρε στρώνοντας για τον Μπερνάρ, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ στο 43’ είχε ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά το μακρινό συρτό σουτ του Αουγκούστο βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μπρινιόλι και κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 48’ ο Παλάσιος βρήκε με καταπληκτικό τρόπο τον Σπόραρ, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ’ τον Κοτάρσκι που απέκρουσε σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα χέρι του Κάργα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Μανούχος, που ήταν στο VAR, δεν κάλεσε τον Γερμανό διαιτητή Σίμπερτ για να ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ.

Στο 59’ ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή χρησιμοποιώντας Κώτσιρα και Μαντσίνι αντί Σάντσες και Παλάσιος, ενώ στο 70’ ο Ιωαννίδης αντικατέστησε τον Σπόραρ. Στο 81’ οι Βέρμπιτς και Κλεϊνχέισλερ άλλαξαν με Μπερνάρ και Τσέριν σε μια προσπάθεια του κόουτς για να φρεσκάρει την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ όμως βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85’ με τον Αουγκούστο, ο οποίος σούταρε εύστοχα για το 1-1 μέσα απ’ την περιοχή μετά από μονομαχία του Σένκεφελντ με τον Τόμας.

Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση δεν τα παράτησαν και στο 89’ ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε πάτημα του Ζίβκοβιτς εντός περιοχής. Ο διαιτητής, είδε τη φάση σε βίντεο και έδωσε την καταφανέστατη παράβαση, και ο Φώτης με καταπληκτική εκτέλεση στο 91’ νίκησε τον Κοτάρσκι που έπεσε στη σωστή πλευρά αλλά ήταν αδύνατο να αποκρούσει.

Στο 96’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για ανατροπή του Κλεϊνχέισλερ στον Αουγκούστο, ωστόσο πήρε πίσω την απόφαση καθώς είχε προηγηθεί καταφανέστατο οφσάιντ. Ο Δικέφαλος του Βορρά κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι το 106’ που διήρκησε το ματς, είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με Τόμας και Κοτάρσκι αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού κράτησε γερά πανηγυρίζοντας στο φινάλε μια τεράστιας σημασίας νίκη.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (73’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73’ Τόμας).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (81’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (59’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (81’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης).