Το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα των λίγων. Κάθε άλλο… Είναι άθλημα των πολλών. Ένα άθλημα για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, δίχως διακρίσεις, δίχως υποσημειώσεις, δίχως ερωτηματικά. Όταν η μπάλα κυλά στο χορτάρι, δεν έχει σημασία ούτε η φυλή, ούτε το χρώμα, ούτε οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, ούτε τίποτα άλλο που μπορεί να ξεχωρίζει ή να διαφοροποιεί τους ανθρώπους. Το ποδόσφαιρο ενώνει και -πρέπει να- είναι για όλους!

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν κάνουμε διακρίσεις. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Είναι κοινωνική μας ευθύνη και πράττουμε το μέγιστο δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο με αναπηρία αισθάνεται ευπρόσδεκτο και πολύτιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στέκεται αρωγός στις δράσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο για την Πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο (Centre for Access to Football in Europe). Το CAFE δημιουργήθηκε το 2009 σε συνεργασία με την UEFA ώστε οι φίλαθλοι με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς προβλήματα και αποκλεισμούς.

Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού, με εκτιμώμενα 100 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία να ζουν εντός της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της UEFA. Ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Φίλαθλοι που έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν το ποδόσφαιρο όπως ο καθένας. Ένα δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης. Ωστόσο, πολλά άτομα με αναπηρία δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ολότελα το πάθος τους για το ποδόσφαιρο λόγω περιορισμών.

Εφέτος πραγματοποιείται η 12η ετήσια Εβδομάδα Δράσης (CAFE Week of Action) και ο Παναθηναϊκός συμμετέχει ενεργά και γιορτάζει την πρόσβαση, την ένταξη και τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία σε όλο το φάσμα του αθλητισμού: όχι μόνο ως φίλαθλοι στις εξέδρες αλλά και ως παίκτες, προπονητές, διοικητικοί υπάλληλοι, εθελοντές, μέλη διοικητικών συμβουλίων και πρόσωπα που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όλοι στον Παναθηναϊκό νιώθουμε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το CAFE και συμμετέχουμε σε αυτή την εκστρατεία υπό την ονομασία #TotalAccess, που αποτελεί μια γιορτή αλλά συνάμα κι ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία να βρουν τη θέση που δικαιούνται μέσα σ’ αυτό το όμορφο παιχνίδι.

Το #TotalAccess δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά είναι -και πρέπει να γίνει για όλους- τρόπος ζωής. Για ένα ποδόσφαιρο ανοιχτό, φιλόξενο και πλήρως προσβάσιμο δίχως αποκλεισμούς.

Ο Παναθηναϊκός, όντας κάτι περισσότερο από μια ομάδα και ως διαχρονικός φωτεινός φάρος του ελληνικού αθλητισμού, θα συνεχίσει να μάχεται για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο ποδόσφαιρο, για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, δίχως διακρίσεις, δίχως περιορισμούς, δίχως αποκλεισμούς…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CAFE επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cafefootball.eu ή επικοινωνήστε με το CAFE μέσω email: [email protected], ή μέσω τηλεφώνου: +44(0)203 355 9867

Like CAFE on Facebook

Follow @cafefootball on Twitter

Follow @cafefootball.eu on Instagram

Follow CAFE on LinkedIn

Use the hashtag #TotalAccess.