1930

Το 1ο Πρωτάθλημα

Η ομάδα που δημιούργησε ο Ούγγρος προπονητής Γιόζεφ Κίνσλερ με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Μεσσάρη (πρώτος σκόρερ με 13 γκολ), έγραψε ιστορία.

Αφενός γιατί κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Συλλόγου και αφετέρου γιατί συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 8-2. Αρχικά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος τον τίτλο στην Αθήνα και αργότερα πήρε τον πανελλήνιο τίτλο.

Στο Πρωτάθλημα του 1930 έπαιξαν οι: Γ. Αργυράκης, Στ. Πιερράκος, Μ. Βασιλείου, Κ. Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης Σπ. Υποφάντης, Αντ. Μηγιάκης, Αγγ. Μεσσάρης, Μ. Μπαλτάσης, Μ. Πιερράκος, Δ. Συμεωνίδης.

1949

Το 2ο Πρωτάθλημα

Άρχισε νωθρά τη σεζόν αλλά ο Παναθηναϊκός του Γιόζεφ Στραντ κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην Αθήνα και στη συνέχεια να κατακτήσει τον πανελλήνιο τίτλο μπροστά από Ολυμπιακό και Άρη.

Στο Πρωτάθλημα του 1949 έπαιξαν οι: Βαγγέλης Νικολόπουλος, Μιχάλης Κυριαζόπουλος, Μαθιός Βιτάλης, Ηλίας Σταφυλλίδης, Γαβρήλος Γαζής, Αλέκος Χιονίδης, Γιάννης Πετσανάς, Γιάννης Παπαντωνίου, Βαγγέλης Νικολόπουλος, Νίκος Σίμος, Νίκος Φαράντος, Μπάμπης Φυλακτός, Στέφανος Διαλετής, Χρήστος Νικολαΐδης, Αντώνης Παπαντωνίου, Θανάσης Μπαλάσκας, Κώστας Τσιτούρας, Αριστείδης Σαλεμής.

1953

Το 3ο Πρωτάθλημα

Το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό στάθηκε να κάμψει την αντίσταση των ΑΕΚ, Απόλλωνα Αθηνών στο Πρωτάθλημα Αθηνών. Από εκεί και πέρα νίκησε δύο φορές τον Άρη και με δύο ισοπαλίες απέναντι στον Ολυμπιακό κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο.

Στο Πρωτάθλημα του 1953 έπαιξαν οι: Νικολαϊδης, Αρβανίτης, Λινοξυλάκης, Κιουρτζίδης, Αλούπης, Καζάκος, Ασημακόπουλος, Πανάκης, Βιτάλης, Παπαντωνίου, Πετρόπουλος, Νεμπίδης, Χατζηνικολάου.

1960

Το 4ο Πρωτάθλημα

Μέσω μπαράζ τίτλου –στο οποίο επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» σε παιχνίδι που έγινε στις 31 Ιουλίου!- ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Μέχρι να φτάσει στο μπαράζ χρειάστηκε ένα ντεμαράζ στο φινάλε για να ισοβαθμήσει. Το Τριφύλλι τα κατάφερε υπό τις οδηγίες των Αντώνη Μηγιάκη, Νίκου Σίμου, Οδυσσέα Τσούτσου, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ με 11 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 1960 έπαιξαν οι: Βουτσαράς, Μανιάκης, Ανδρέου, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Νεμπίδης, Τζουνάκος, Γεωργιάδης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Σιάηλος, Θεοφάνης, Πανάκης, Μαρνάς, Μπενάρδος, Μανταράκης, Ζαφειρόπουλος.

1961

Το 5ο Πρωτάθλημα

Με ένα σερί νικών στο ξεκίνημα της σεζόν ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στη βαθμολογία από την 11η αγωνιστική και δεν έχασε ποτέ την επαφή με την κορυφή. Προπονητής και πάλι ο Χάρι Γκέιμ και πρώτος σκόρερ με 20 γκολ ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ.

Στο Πρωτάθλημα του 1961 έπαιξαν οι: Βουτσαράς, Λινοξυλάκης, Ρούσης, Μπενάρδος, Κοσμίδης, Νεμπίδης, Ιακώβου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Πιτυχούτης, Ανδρέου, Πανάκης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Θεοφάνης, Γεωργιάδης, Μανταράκης, Δ. Φυλακούρης, Ελευθεριάδης, Μανιάκης.

1962

Το 6ο Πρωτάθλημα

Ένας εντυπωσιακός πρώτος γύρος με 14 νίκες σε 15 αγώνες έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από νωρίς το πρωτάθλημα και ηττήθηκε πρώτη φορά στην 27η αγωνιστική.

Με προπονητή ξανά τον Χάρι Γκέιμ και πρώτο σκόρερ τον Μίμη Δομάζο με 17 γκολ, το Τριφύλλι πήρε με άνεση τον τίτλο.

Στο Πρωτάθλημα του 1962 έπαιξαν οι: Βουτσαράς, Δρακότας, Τζουνάκος, Καμάρας, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Νεμπίδης, Πιτυχούτης, Θεοφάνης, Κοσμίδης, Παπαεμμανουήλ. Τουμπέλης, Δομάζος, Πανάκης, Φυλακούρης, Χολέβας, Παναγιωτίδης, Μπενάρδος, Λουκανίδης.

1964

Το 7ο Πρωτάθλημα

Είναι το περίφημο αήττητο πρωτάθλημα. Μια επίδοση αξεπέραστη ακόμα και σήμερα, 51 χρόνια μετά! Με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ έκανε... περίπατο.

Ειδικά από το Δεκέμβριο και μετά με 13 σερί νίκες ο Παναθηναϊκός άφησε τους πάντες να βλέπουν την πλάτη του. Το αήττητο σφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο με νίκη στο «Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική επί του Ολυμπιακού με 1-0 χάρη σε γκολ του Δομάζου. Πρώτος σκόρερ της σεζόν ο Πανάκης με 16 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 1964 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Παπουτσάκης, Πανάκης, Κομιανίδης.

1965

Το 8ο Πρωτάθλημα

Με «γρανιτένια» άμυνα (και ρεκόρ του Τάκη Οικονομόπουλου με τα 1.088 λεπτά ανέπαφης εστίας) ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε μόλις μια φορά και κατέκτησε τον τίτλο με προπονητή τον Στέφαν Μπόμπεκ και πρώτο σκόρερ τον Τάκη Λουκανίδη με 21 γκολ.

Ο τίτλος εξασφαλίστηκε στις 6 Ιουνίου όταν με σκόρερ τον Λουκανίδη επικράτησε της ΑΕΚ 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Στο Πρωτάθλημα του 1965 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Πανάκης, Καμάρας, Παπουλίδης, Σούρπης, Ανδρέου, Παπαεμμανουήλ. Δομάζος, Παπουτσάκης, Λουκανίδης, Θεοφάνης, Πανουσάκης, Σπετσαρίας, Γιαννακόπουλος Γ., Πιτυχούτης, Χαραλαμπίδης, Χριστοδούλου.

1969

Το 9ο Πρωτάθλημα

Οι 14 νίκες στο δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού που είχε στον πάγκο του τον Λάκη Πετρόπουλο. Το Τριφύλλι είχε ξεκινήσει με 7/7 νίκες τη σεζόν προτού έρθουν τα στραβοπατήματα που «ψαλίδισαν» τη διαφορά από τους διώκτες του.

Οι Πράσινοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Γονιό με 19 γκολ και τον Αριστείδη Καμάρα να μην χάνει λεπτό στη διοργάνωση!

Στο Πρωτάθλημα του 1969 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Καμάρας, Δημητρίου, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Μητρόπουλος, Καψής, Δομάζος, Ροκίδης, Φυλακούρης, Πιτυχούτης, Ελευθεράκης, Αντωνιάδης, Γραμμός, Κοψαχείλης, Δεληγιάννης, Γονιός, Κόκκινος, Τομαράς, Παπαδημητρίου, Παπουτσάκης.

1970

Το 10ο Πρωτάθλημα

«Πάτησε γκάζι» από νωρίς ο Παναθηναϊκός και με 15 νίκες στα 17 ματς του πρώτου γύρου κατέστησε σαφές στους αντιπάλους του ότι δεν είχαν ελπίδα για τον τίτλο. 

Με τον Αντώνη Αντωνιάδη να σκοράρει 25 φορές και τον Λάκη Πετρόπουλο ξανά στον πάγκο να κερδίζει τον δάσκαλό του Στέφαν Μπόμπεκ, ο οποίος είχε πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Στο Πρωτάθλημα του 1970 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Πανόπουλος, Δομάζος, Αντωνιάδης, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Τομαράς, Καμάρας, Μητρόπουλος, Σούρπης, Δημητρίου, Καψής, Καλαϊτζίδης, Ροκίδης, Δεληγιάννης, Χάντζος, Βλάχος, Φραντζής, Γονιός, Χατζηανδρέου.

1972

Το 11ο Πρωτάθλημα

Η μηχανή παραγωγής γκολ (89 σε 34 ματς) που είχε δημιουργήσει ο Φέρεντς Πούσκας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση ακόμα ενός Πρωταθλήματος. Το ξεκίνημα ήταν νωθρό αλλά η συνέχεια καταιγιστική.

Άλλωστε είχε πάρει... φόρα ο Αντώνης Αντωνιάδης και δεν σταματούσε το σκοράρισμα. 39 γκολ πέτυχε και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, πίσω από τον σπουδαίο Γερμανό Γκερντ Μίλερ που είχε 40. Ο Παναθηναϊκός πιέστηκε από την ΑΕΚ αλλά κράτησε σφιχτά την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Στο Πρωτάθλημα του 1972 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Καμάρας, Αθανασόπουλος, Γονιός, Κουβάς, Φυλακούρης, Φούκος, Μητρόπουλος, Καψής, Τομαράς, Καλλιγέρης, Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου, Βλάχος, Σούρπης, Δομάζος, Γραμμός, Δεληγιάννης, Δημητρίου, Ροκίδης, Καραμανλής, Λίναρης.

1977

To 12o Πρωτάθλημα

Ήταν μια από τις κορυφαίες ανατροπές στην ιστορία των Πρωταθλημάτων της Α’ Εθνικής αυτή η κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό. 

Η σεζόν ξεκίνησε με μεγάλη κόντρα στα ενδότερα του Τριφυλλιού μεταξύ του προπονητή, Αϊμορέ Μορέιρα και κάποιων ποδοσφαιριστών. Τελικά μετά από δύο μήνες μέτριας πορείας της ομάδας, ο Μορέιρα απομακρύνθηκε. Τον Δεκέμβριο έφτασε ο Πολωνός τεχνικός Κάζιμιρ Γκόρσκι και όλα άλλαξαν ως δια μαγείας.

Ο Γκόρσκι πήρε το μάξιμουμ από τους παίκτες και χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας και ένα φινάλε βγαλμένο από όνειρο (νίκες επί Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ΠΑΣ στα Ιωάννινα και ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ), ο Παναθηναϊκός κατέκτησε παλικαρίσια τον τίτλο. Πρώτος σκόρερ με 19 γκολ αναδείχθηκε ο Όσκαρ Αλβάρες.

Στο Πρωτάθλημα του 1977 έπαιξαν οι: Κωνσταντίνου, Βαλλιάνος, Ελευθεριάδης, Καψής, Γονιός, Κώτσος, Στεφανάκης, Κίζας, Γιαννακούλας Τζόρτζεβιτς, Ελευθεράκης, Δομάζος, Λιβαθηνός, Βακάλης, Βάγγης, Βάλιαν, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Ασλανίδης, Αλβαρές, Παπαδημητρίου, Δημητρίου, Πανόπουλος, Ροκίδης.

1984

Το 13ο Πρωτάθλημα

Επτά χρόνια ξηρασίας ήταν πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Ένας Πολωνός προπονητής έδωσε και πάλι τη λύση. 

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ έκανε σημαντική ανανέωση υλικού, έδιωξε αρκετούς «μπαρουτοκαπνισμένους», έδωσε ευκαιρίες σε νεαρότερους και στήριξε την ομάδα στη δυνατή άμυνα. Με παθητικό 14 γκολ σε 30 αγώνες, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να κρατηθεί στην κορυφή και να κόψει πρώτος το νήμα, αν και θεωρούνταν αουτσάιντερ. Το Τριφύλλι είχε πρώτο σκόρερ τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη με 17 γκολ αλλά και τεράστια βοήθεια από τους Ρότσα, Γαλάκο, Παπαβασιλείου, Αντωνίου.

Στο Πρωτάθλημα του 1984 έπαιξαν οι: Μήνου, Λαφτσής, Αναστασιάδης, Βονόρτας, Γαλάκος, Δημόπουλος Θ., Καρούλιας, Καψής, Κυράστας, Λα Λιγκ, Λιβαθηνός, Μαυρίδης, Μπέριος Παπαβασιλείου, Τσινός, Χαραλαμπίδης, Ταράσης, Ρότσα, Τασσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αντωνίου, Γεροθόδωρος, Βασιλείου, Καραβίδας, Κάβουρας, Γκαβασιάδης, Τσίμπος.

1986

Το 14ο Πρωτάθλημα

Με τις μεταγραφές εκείνης της σεζόν –αλλά και της προηγούμενης- ο Παναθηναϊκός είχε ασυναγώνιστο ρόστερ. 

Με τον Βέλιμιρ Ζάετς στα καλύτερά του, τον Δημήτρη Σαραβάκο πρώτο σκόρερ (με 15 γκολ), τον Χουάν Ρότσα να διεμβολίζει και τους νεοαποκτηθέντες Νίκο Σαργκάνη, Βαγγέλη Βλάχο, Χρήστο Δημόπουλο, Νίκο Βαμβακούλα να βάζουν το λιθαράκι τους, το Τριφύλλι άφησε από νωρίς πίσω τους βασικούς διώκτες του και έμεινε με μοναδικό ανταγωνιστή τον ΟΦΗ. Ο οποίος άντεξε μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η ομάδα με τον Τσέχο Πιετρ Πάκερτ προπονητή και τον Κάζιμιρ Γκόρσκι σε ρόλο τεχνικού συμβούλου πήρε ακόμα έναν τίτλο.

Στο Πρωτάθλημα του 1986 έπαιξαν οι: Σαργκάνης Μήνου, Ταράσης, Καρούλιας, Βαμβακούλας, Ζάετς, Μαυρίδης, Κυράστας, Σαραβάκος, Γεροθόδωρος, Αντωνίου, Δοντάς, Καραβίδας, Ρότσα, Κάβουρας, Πατσιαβούρας, Λιβαθηνός, Χαραλαμπίδης, Θ. Δημόπουλος, Χρ. Δημόπουλος, Γεωργαμλής, Μπατσινίλας, Βλάχος.

1990

Το 15ο Πρωτάθλημα

Μάχη μέχρις εσχάτων με τρεις αντιπάλους έδωσε ο Παναθηναϊκός έως ότου καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. 

Tο Πρωτάθλημα κρίθηκε τον Απρίλιο με το Τριφύλλι να παίρνει σημαντικό προβάδισμα μετά τη νίκη του στο Βόλο επί του τοπικού Ολυμπιακού με ένα σουτ του Καλπάκη που... τρύπησε τα δίχτυα! Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν με τον Κρίστο Μπόνεφ να διαδέχεται τον Γκίντερ Μπένγκστον. Όπως επίσης ήταν καθοριστική η μεταγραφή τον Δεκέμβριο του Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός κατόρθωσε σε αυτό το διάστημα να πετύχει 14 γκολ και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ!

Στο Πρωτάθλημα του 1990 έπαιξαν οι: Αμπαδιωτάκης, Σαργκάνης, Νικοπολίδης, Καλιτζάκης, Καλπάκης, Καραμπάτσης, Κουρμπανάς, Μαραγκός, Μαυρίδης, Μπούρας, Χατζηαθανασίου, Αντωνίου, Βλάχος, Γεωργακόπουλος, Γεωργαμλής, Καλαντζής, Κόλεφ, Πόλακ, Φίτος, Χριστοδούλου, Βαζέχα, Χ. Δημόπουλος, Σαμαράς, Σαραβάκος, Μπαμπάς.

1991

Το 16ο Πρωτάθλημα

Με σούπερ παραγωγικό δίδυμο στην επίθεση από τους Σαραβάκο, Βαζέχα (42 γκολ πέτυχαν μαζί) ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο. 

Η μάχη με τον «αιώνιο» αντίπαλο διήρκησε μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Το Τριφύλλι έκανε πέντε νίκες στη σειρά και ξέφυγε στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα του αντιπάλου. Υπό τις οδηγίες του Βασίλη Δανιήλ δημιουργήθηκε ένα ισχυρό σύνολο με αρκετές βασικές αλλαγές. Προστέθηκαν στο ρόστερ οι Βάντσικ, Αποστολάκης, Φρατζέσκος, Λούπου (έστω και αν ο Ρουμάνος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα), ενώ αποχώρησαν οι Σαργκάνης, Δημόπουλος, Κόλεφ.


Στο Πρωτάθλημα του 1991 έπαιξαν οι: Βάντσικ, Αποστολάκης, Χατζηαθανασίου, Γεωργαμλής, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Αντωνίου, Μαυρίδης, Γεωργακόπουλος, Καλατζής, Σαραβάκος, Μαραγκός, Βαζέχα, Βλάχος, Τσιφούτης, Παυλόπουλος, Λούπου, Φρατζέσκος, Χριστοδούλου, Σαμαράς, Γεωργακόπουλος, Καλπάκης.

1995

To 17o Πρωτάθλημα

Σαρωτικό πέρασμα στο Πρωτάθλημα έκανε τη σεζόν 1994-95 ο Παναθηναϊκός. 

Υπό την καθοδήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, με τον Κριστόφ Βαζέχα να σκοράρει κατά ριπάς (29 γκολ), τον Γιώργο Χ. Γεωργιάδη να τον συνεπικουρεί και τους Μπορέλι, Δώνη, Αποστολάκη να συνδράμουν στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Έως την 24η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος και πέτυχε πολλά ρεκόρ. Ολοκλήρωσαν την κούρσα με 16 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο, πέτυχαν 26 νίκες, είχαν επίθεση με 83 γκολ, άμυνα με παθητικό 21 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 1995 έπαιξαν οι: Βάντσικ, Νικοπολίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Δώνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μαραγκός, Μάρκος, Αλεξούδης, Χριστοδούλου, Λαγωνικάκης, Παπαπαναγής, Γκούμας, Μητρόπουλος.

1996

Το 18ο Πρωτάθλημα

Η ίδια ομάδα με την προηγούμενη σεζόν τα κατάφερε πάλι. Αυτή τη φορά αρκετά πιο δύσκολα αφού ο συναγωνισμός κυρίως με την ΑΕΚ ήταν μεγάλος και κράτησε μέχρι πέντε στροφές πριν το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με το ίδιο σκορ (1-0) κατά σειρά τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων και έτσι εξασφάλισε την πρώτη θέση, διατηρώντας την ψυχραιμία του στις τελευταίες αγωνιστικές. Ειδικά η νίκη επί της ΑΕΚ (με σκόρερ τον Μπορέλι) ήταν καθοριστικής σημασίας. Προπονητής και πάλι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν πρώτος σκόρερ με 19 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 1996 έπαιξαν οι: Βάντσικ, Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Βαζέχα, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Δώνης, Καπουράνης, Μάρκος, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Λαγωνικάκης, Καλιτζάκης, Μαραγκός, Μπορέλι, Κολιτσιδάκης, Χριστοδούλου, Αλεξούδης, Νιόπλιας, Γκούμας, Καρβάλιο, Καφφές, Μπασινάς, Νικολαϊδης, Θωμαϊδης.

2004

Το 19ο Πρωτάθλημα

Οκτώ χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα ήταν πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό και τελικά έφτασε στην επιτυχία μετά από μεγάλη προσπάθεια και μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα έκανε πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Με τεχνικό διευθυντή τον Βέλιμιρ Ζάετς και προπονητή τον Ισραηλινό Ιτζάκ Σουμ, το Τριφύλλι ανανέωσε αισθητά το ρόστερ του. Σημαντική βοήθεια έδωσαν οι νεοαποκτηθέντες Παπαδόπουλος, Σανμαρτεάν, Μόρις, Γκονζάλες, Μινχ αλλά και οι παλιοί Ολισαντέμπε, Κωνσταντίνου, Σεϊταρίδης.

Οι «αιώνιοι» πήγαιναν χέρι – χέρι σχεδόν όλη τη σεζόν, το ντέρμπι του δεύτερου γύρου στη Λεωφόρο έληξε χωρίς νικητή (2-2) και το φινάλε είχε μπόλικο δράμα με πράσινο happy end σε Τούμπα, Κορυδαλλό με νίκες στο τέλος επί ΠΑΟΚ και Προοδευτικής προτού σφραγιστεί ο τίτλος με τη νίκη στον Πύργο επί του Πανηλειακού. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

Στο Πρωτάθλημα του 2004 έπαιξαν οι: Χαλκιάς, Νικοπολίδης, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Μινχ, Βύντρα, Κυργιάκος, Γκούμας, Μόρις, Χένρικσεν, Κώτσιος, Παπαδόπουλος, Ζουτάουτας, Σανμαρτεάν, Κωνσταντίνου, Μπασινάς, Σαπάνης, Ολισαντέμπε, Φύσσας, Κωνσταντινίδης, Μάριτς, Μόρις, Γκονζάλες, Βαζέχα, Γήττας, Βλάοβιτς, Μικάελσεν, Ντεμπά, Επαλέ.

2010

Το 20ο Πρωτάθλημα

Το τελευταίο Πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός. 

Η σχετικά πρόωρη αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, με τον Νίκο Νιόπλια να διαδέχεται τον Χενκ τεν Κάτε, φάνηκε να μεταβάλει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και από τον Δεκέμβριο και μετά το Τριφύλλι πήρε ασφαλές προβάδισμα στη βαθμολογία. Καθοριστική ήταν η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ με 23 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 2010 έπαιξαν οι: Γκαλίνοβιτς, Καρνέζης, Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Δάρλας, Μαρίνος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Νίνης, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σισέ, Τζιόλης, Κλέϊτον, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος, Μάντζιος, Φέτσης.