Οι «πράσινοι» βρέθηκαν απρόσμενα πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, με την κοντινή κεφαλιά του Μπολινιόλι, ενώ λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ δυο λεπτά αργότερα, με τον Βάνακεν.

Παράλληλα, η ατυχία τους συνεχίστηκε, αφού είδαν τον Μπεργκ να αστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης από τον Μεσέλ, μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, ενώ το κακό ολοκληρώθηκε με τον Σάντσεθ να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και αφού στο μεσοδιάστημα είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Μπεργκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρουσές με το κεφάλι, έφτασε στην ολική ανατροπή, στην επανάληψη. Όταν ο Καρέλης μετέτρεψε το χέρι του Μπολινιόλι σε γκολ, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Πλέον, η πρόκριση στα play off της διοργάνωσης θα κριθεί στη ρεβάνς του «Γιαν Μπρέιντελ», την επόμενη Τετάρτη (05/08), με το «τριφύλλι» να καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ τουσκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Λαγός), Νίνης (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Μπεργκ, Καρέλης (74’ Λουντ).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Μπρουσές, Ντε φο (80’ Κουλς), Ντε Μποκ, Ντουάρτε, Μεσέλ, Σίμονς, Βάσκες (59’ Ισκέρδο), Βάνακεν, Φόρμερ, Μπολινιόλι (71’ Ντε Σουτέρ), Ντιαμπί.