Πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πετύχει ο Παναθηναϊκός που κατέβαλε την αντίσταση του γηπεδούχου Ατρόμητου, μιας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του Πρωταθλήματος Super League, κερδίζοντάς τον με 0-1 χάρη σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 45’, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα, σερί που συμπίπτει με τους δύο πρώτους αγώνες του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος ως επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου έχει ξεκινήσει με το δεξί.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ήταν ανοιχτό και είχε αρκετά καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία και δημιούργησε ευκαιρίες τις οποίες ωστόσο δεν κατάφερνε να μετατρέψει σε γκολ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις με τον Μπεργκ κι άλλη μια με τον Εμποκού. Αντίστοιχα, ο Ατρόμητος έβρισκε τον τρόπο να απαντά στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, κυρίως με αντεπιθέσεις και έφτασε κι αυτός με τη σειρά του κοντά στο να ανοίξει το σκορ τόσο με τους Παπαδόπουλο και Τόνσο. Ένα λεπτό ωστόσο πριν την ανάπαυλα, ο Σουηδός στράικερ του «τριφυλλιού» εκμεταλλεύτηκε υπέροχη πάσα του Ιμπάρμπο και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό εκτός από την ισοροπία του σκορ άλλαξε και τη φυσιογνωμία του αγώνα καθώς στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παραχώρησε την πρωτοβουλία στον γηπεδούχο θέλοντας να θωρακίσει το προβάδισμά του και να εκμεταλλευτεί τα ρίσκα που θα έπαιρνε ο αντίπαλός του προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Πράγματι, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός βρήκε αρκετές φορές τους χώρους και τις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Δεν αποδείχθηκε ωστόσο αρκετά αποτελεσματικός ώστε να «τελειώσει» τον αγώνα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει το πρώτο του «2» μετά από τρεις μήνες και να διατηρείται κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα περιμένοντας την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στα Γιάννενα που ολοκληρώνει την αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Μπάγκα (74’ Κεϊτά), Ούμπιδες, Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο (63’ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (15’ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Βιγιαφάνιες (89’ Βλαχοδήμος Π.), Ζέκα, Λουντ, Εμποκού (70’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (80’ Ρέις), Μπεργκ.