Στην πιθανότατα καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά επί της Κέρκυρας και πέτυχε την ευρύτερη φετινή του νίκη επικρατώντας με 4-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League.

Σε μια αγωνιστική περίοδο που έχει χαρακτηριστεί μεταξύ άλλων για την ιδιαίτερα έντονη επιθετική δυστοκία της ομάδας, 4 γκολ, άλλο ένα που ακυρώθηκε ως offside, ένα δοκάρι και αρκετές ακόμα ευκαιρίες σε ένα 90λεπτο δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο «ξέσπασμα» ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη τη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτά συμβαίνουν χωρίς καν κλασικό επιθετικό, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να έχουν χρησιμοποιήσει 8 Ελληνες ποδοσφαιριστές!

Η αποφασιστικότητα και η επιθετική διάθεση ήταν εμφανείς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Ινσούα να σημαδεύει το δοκάρι στο 9’ εν είδει προειδοποιητικής βολής. Στο 16’ ο – υπηρεσιακός σέντερ φορ – Δώνης τελείωσε ιδανικά την ενέργεια του Χατζηγιοβάνη ανοίγοντας το σκορ και στο 33’ έδωσε την τελική πάσα στον Γιόχανσον που άνοιξε λογαριασμό σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ενδιάμεσα, ο Βιγιαφάνιες είχε σημειώσει ένα υπέροχο γκολ που ακυρώθηκε λόγω offside του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος θεωρήθηκε πως επηρέαζε τη φάση. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου στο οποίο το «τριφύλλι» κυριάρχησε ολοκληρωτικά με τον Τζανδάρη να αποτελεί τον καταλύτη στο κέντρο και τους Χίλιεμαρκ – Λουντ να ενορχηστρώνουν την κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά και περιορίζονταν σε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η ασταμάτητη επιθετική δραστηριότητα του Βιγιαφάνιες, ο οποίος καθοδηγούσε τη δημιουργία της ομάδας ψάχνοντας – και συχνά βρίσκοντας –τρόπους για να μπει ο Παναθηναϊκός στην περιοχή του Γιαννακόπουλου. Κάπως έτσι, ο Λουντ βρέθηκε σε θέση βολής στο 70’ και χρίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σκόρερ, και αντίστοιχα ο Αλτμαν στο 90’, λίγο μετά την είσοδό του ως αλλαγή έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, «γράφοντας» το τελικό 4-0. Και τα δύο αυτά όμορφα γκολ προήλθαν από εξαιρετικές τελικές πάσες του Αργεντινού που δικαιούται απόλυτα τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Στα αξιοσημείωτα και η πρώτη φετινή συμμετοχή του Στάικου που αγωνίστηκε ως “6άρι” αντικαθιστώντας τον Τζανδάρη και έδειξε καλά στοιχεία.

Η νίκη αυτή έδωσε σημαντική ανάσα στον Παναθηναϊκό εν μέσω ιδιαίτερα ταραγμένων ημερών και ενέπνευσε ξανά την ελπίδα για καλύτερη αγωνιστική συνέχεια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57′ Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82′ Άλτμαν).

ΑΟΚ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57′ Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46′ Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71′ Αρτυματάς).