Για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει «διπλό» επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0 χάρη σε γκολ του Ρόμπιν Λουντ, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην AEL FC Arena στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους Τζανδάρη, Κάτσε και Λουντ να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου και τους Χατζηγιοβάνη, Κουλιμπαλί που αγωνίζονταν στα πλάγια να πιέζουν ψηλά και να κρατούν τη διάταξη των γηπεδούχων κοντά στην περιοχή του Μπόζοβιτς. Η συνθήκη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με σχετική ευκολία σε θέση να δημιουργήσει καταστάσεις επικίνδυνες για την ΑΕΛ. Πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα η υπεροχή αυτή καρποφόρησε. Στο 19’ η μπαλιά του Τζανδάρη από το κέντρο του γηπέδου διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από το Χρήστο Δώνη που πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας. Ο Λουντ μπήκε κάθετα στην περιοχή και πλάσαρε με το δεξί τον Μπόζοβιτς ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. Ο Δώνης αστόχησε σχεδόν εξ επαφής λίγα λεπτά αργότερα, αλλά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου συνολικά δεν άλλαξε επί της ουσίας. Οι «πράσινοι» έφταναν σχετικά εύκολα γύρω από την περιοχή του αντιπάλου, κυρίως από δεξιά με τον Κουλιμπαλί, δεν δημιούργησαν ωστόσο άλλη καθαρή φάση για γκολ. Η ΑΕΛ από την πλευρά της δεν έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά.

Στο β’ μέρος ο Φυντάνης έκανε γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την εικόνα της αναμέτρησης. Εν μέρει το πέτυχε, καθώς οι γηπεδούχοι έγιναν πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες, κέρδισαν το χώρο του κέντρου και προσπάθησαν να επιτεθούν προς την περιοχή του Βλαχοδήμου. Αυτή τους η προσπάθεια ωστόσο δεν μεταφράστηκε σε κάποια κλασική ευκαιρία και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν χρειάστηκε καν να επέμβει αποφασιστικά σε κάποια περίπτωση. Αντίστροφα, έχοντας παραχωρήσει μέτρα στο γήπεδο, το τριφύλλι επιδίωξε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις είχε λάθος επιλογές πριν την τελική προσπάθεια, ενώ στην πιο επικίνδυνη ο επόπτης έκοψε λανθασμένα με υπόδειξη offside τον Λουντ που βρισκόταν μόνος απέναντι στον Μπόζοβιτς στο όριο της μεγάλης περιοχής. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα με το πρώτο του φετινό τρίποντο σε εκτός έδρας αναμέτρηση μετά από 22 αγωνιστικές Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ:Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόικοβιτς (62′ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης (90’+4′ Μουνιέ), Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (74′ Στάικος), Δώνης.