Στόχος για τον Παναθηναϊκό μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να είναι άλλος από τις νίκες. Μετά από την εκτός έδρας επικράτηση επί της Λαμίας, οι Πράσινοι πανηγύρισαν δεύτερη σερί επιτυχία, αυτή τη φορά επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με σκορ 1-0.

Ο Λάζλο Μπόλονι χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τρεις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου και συγκεκριμένα τους Ζαγαρίτη, Χατζηγιοβάνη και Αλεξανδρόπουλο, ενώ στην εξέλιξη του αγώνα πέρασαν ως αλλαγή δύο ακόμα, ο Σερπέζης και ο Καραγιάννης. Μάλιστα, για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό αυτό ήταν και το επίσημο ντεμπούτο του με το Τριφύλλι στο στήθος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, βρήκε όμως χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη το γκολ που έμελλε να του δώσει τη νίκη. Άξιο αναφοράς, μάλιστα, πως για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι Πράσινοι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ήταν σαφές πως κόντρα σε μία σκληροτράχηλη ομάδα, το έργο του Παναθηναϊκού δεν θα ήταν εύκολο. Λιγοστές καλές στιγμές μέχρι το ρολόι να δείξει το 27’. Τότε που ο Χατζηγιοβάνης με όμορφη ατομική ενέργεια ανάγκασε τον Μπρούσιτς να διώξει την μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε και με πολύ όμορφο χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την ανάπαυλα, αλλά ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πράσινοι έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ μόνο σε δύο περιπτώσεις με τις κεφαλιές των Σένκεφελντ και Καρλίτος να περνούν εκτός εστίας. Κάπως έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και σφράγισε την δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα που φέρνει το συγκρότημα του Λάζλο Μπόλονι στους 9 βαθμούς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77′ Καραγιάννης), Ζαγαρίτης, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (58′ Σερπέζης), Σαβιέρ (77′ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (73′ Αϊτόρ), Καρλίτος.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Μπαξεβανίδης (81′ Λαγός), Σλίβκα, Φατιόν (74′ Κολ), Μπεντινέλι, Φερνάντες (46′ Ιωαννίδης), Τσιλούλης