Τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων νικών του Παναθηναϊκού, μπήκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα στη Λαμία και μοιραία το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Έτσι, μετά από πέντε συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχασε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της ή και να προσπεράσει τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία.

Οι Πράσινοι άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο ένα ολόκληρο ημίχρονο, καθώς στα πρώτα 45’ δεν απείλησαν καθόλου την ομάδα της Φθιώτιδας που διατήρησε με σχετική άνεση τους αντιπάλους της μακριά από τα καρέ της.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε διαφορετική εικόνα. Ο Λάζλο Μπόλονι βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα των φιλοξενούμενων, προχώρησε σε αλλαγές. Συγκεκριμένα, έριξε στο  ματς τους Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος και Μακέντα. Η είσοδος των τριών ποδοσφαιριστών «ζωντάνεψε» κάπως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ισπανός επιθετικός αρχικά νικήθηκε από τον Επασί σε μία σπουδαία ευκαιρία στο 65’, ενώ έξι λεπτά αργότερα μετά από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας είχε έτοιμη απάντηση και στην μεγάλη ευκαιρία του Μακέντα στο 76’ που αποτέλεσε και την τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις όποιες καθυστερήσεις, κυριάρχησαν τα νεύρα και οι συνεχείς διακοπές με αποτέλεσμα να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου και σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Μοναδική ίσως θετική «πινελιά», το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός διατήρησε για ένα ακόμα παιχνίδι μέσα στο 2021, απαραβίαστη την εστία του.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος  (82’ Αγιούμπ), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (82’ Εμαννουηλίδης), Βιγιαφάνιες (58’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (67’ Μακέντα), Ιωαννίδης (58’ Καρλίτος).

Λαμία: Επασί,  Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος, Σαραμαντάς, Μπιάρνασον, Τζανδάρης, Βασιλακάκης (60’ Τιρόνε – 68’ Γκούγκα), Ντέλετιτς (61’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (7’ Καραμάνος).