Η εφετινή σεζόν ξεκίνησε στα γκολ ακριβώς όπως ολοκληρώθηκε η προηγούμενη! Νίκη με 1-0, σκόρερ ο Αϊτόρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι! Σημάδι θετικό για όσους πιστεύουν σε οιωνούς. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας, επικρατώντας την Αλ Ντουχάιλ του Κατάρ.

Με τις καιρικές συνθήκες να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα -31 βαθμούς υπό σκιά- στο Βεγκλ της Αυστρίας, όπου διεξήχθη ο αγώνας, οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν κάποια από τα στοιχεία που δουλεύονται στις προπονήσεις, αλλά παράλληλα φάνηκαν και τομείς όπου χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος των φιλικών προετοιμασίας, να βοηθούν τους προπονητές να διαπιστώνουν πού χρειάζεται βελτίωση και τι πρέπει να δουλευτεί.

Αυτή τη φορά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, θέλοντας εμφανώς να δει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Έτσι οι Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης αγωνίστηκαν για 62 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλον.

Το Τριφύλλι ξεκίνησε δυνατά με ένα σουτ του Ιωαννίδη στο 4′, ενώ η Αλ Ντουχάιλ «απάντησε» με σουτ του Σεάρα στο 6′ το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Τελευταία στιγμή για την Αλ Ντουχάιλ στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 13′ με μακρινό πλασέ του Ολούνγκα που κατέληξε άουτ. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και με αυτοματοποιημένες κινήσεις από τα άκρα, ξεδίπλωσε όμορφα το παιχνίδι, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες. Το γκολ δεν ήρθε παρά τις άριστες προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν δύο φορές με εκτελεστή τον Αϊτόρ στο 18′ και στο 34′ (αμφότερες δεν είχαν τη σωστή κατάληξη), μία τον Καρλίτος στο 29′ και άλλη μία με τον Γκάνεα στο 42′. Εν τέλει το γκολ ήρθε από τη βούλα του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Παλάσιος στο 44′ και εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πρέσαρε ψηλά και κατάφερε να περιορίσει αισθητά την Αλ Ντουχάιλ. Στο 58′ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 αλλά το σουτ του αφύλαχτου Παλάσιος από τη μικρή περιοχή αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μετά τις πολλές αλλαγές στο 62′ με την είσοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι Πράσινοι δεν τελείωσαν φάσεις. Η μοναδική καλή στιγμή ήρθε στο 80′ από κλέψιμο του Καμπετσή, όμως το πλασέ του στο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Γκάνεα (46′ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ (62’ Σιδεράς), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Κουρμπέλης (46’ Τσέριν), Αλεξανδρόπουλος (62’ Φρόκου), Καρλίτος (46’ Ρουμπέν), Αϊτόρ (62′ Σαρδέλης), Παλάσιος (62’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (62’ Καμπετσής).

Αλ Ντουχάιλ: Αλ Μπακρί, Αλααεντίν, Μούσα, Ντιγιάμπ, Αλ Ναΐμι, Σεαρά (36’ λ.τρ. Ζιγιάντ), Σάσι, Καλέντ (63’ Γιαζίντι), Μαντιέρ, Ολούνγκα, Εντμίλσον (63’ Σουχαΐμπ).