Ιδανική εκκίνηση έκανε στη Super League ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 στο «Απ. Νικολαΐδης» του Ιωνικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και άρχισαν τη σεζόν με χαμόγελα, όνειρα και υψηλές προσδοκίες.

Όπως ολοκληρώθηκε η περασμένη αγωνιστική περίοδος, με τον ίδιο τρόπο άρχισε και η νέα σεζόν: νίκη με 1-0 με εκτελεστή και σκόρερ τον σπεσιαλίστα Αϊτόρ, ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τους Νικαιώτες. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν μια δύσκολη και απαιτητική πρεμιέρα απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα, αλλά ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης φτάνοντας σε μια δίκαιη επικράτηση.

Στο 4’ ο Ιωνικός έγινε απειλητικός καθώς έπειτα από λάθος πάσα στο κέντρο, ο Ιωαννίδης κινήθηκε απειλητικά εντός περιοχής αλλά ο Μάγκνουσον απομάκρυνε τον κίνδυνο με καίρια επέμβαση. Οι Πράσινοι αντέδρασαν άμεσα και άγγιξαν το γκολ για πρώτη φορά στο 8’. Ο Αϊτόρ συνδυάστηκε με τον Παλάσιος, ο οποίος πάσαρε με τη βγάζοντας τον Σπόραρ τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη. Ωστόσο το πλασέ του Σλοβένου κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και τον πλήρη έλεγχο του ματς αλλά ο Ιωνικός βρήκε τους Πράσινους εκτεθειμένους στην άμυνα απειλώντας στο 21’ σε τετ α τετ του Μάντζη. Ο Μπρινιόλι όμως ήταν σε ετοιμότητα και πραγματοποίησε μια απίθανη απόκρουση.

Το Τριφύλλι άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ανέβασε ταχύτητα και άγγιξε το γκολ αρχικά στο 22’ με τον Σπόραρ μετά από ωραία συνεργασία του Χουάνκαρ με τον Αϊτόρ κι εν συνεχεία στο 31’. Ωστόσο η κεφαλιά του Κουρμπέλη, έπειτα απ’ την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, πέρασε ξυστά άουτ. Στο 32’ ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να χάσει τον Μάγκνουσον, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε με ελαφρύ τράβηγμα.

Στο μεταξύ, η πίεση των Πρασίνων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οπότε μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο 45+1’ το εξαιρετικό «τσίμπημα» του Αϊτόρ έφερε τον Σπόραρ σε επικίνδυνη θέση. Ο Σλοβένος έκανε θαυμάσια ντρίμπλα στον Μύγα, πάτησε περιοχή και προσπάθησε και μια δεύτερη αλλά ο Χουτεσιώτης τον γκρέμισε και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε το πέναλτι. Ο σπεσιαλίστας Αϊτόρ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ για τους Πράσινους στο 48+1’.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με απειλητικές διαθέσεις το β’ ημίχρονο καθώς στο 48’ ο Τσέριν σούταρε ωραία με το εξωτερικό στην αριστερή πλευρά του Χουτεσιώτη, ο οποίος πραγματοποίησε μια καταπληκτική επέμβαση. Στο 59’ χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τσέριν να πασάρει εξαιρετικά προς τον Σπόραρ, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ από δύσκολη γωνία.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Πράσινους πάντως να διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι τέλους, ενώ στο 76’ το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι πραγματοποίησε ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά αλλά το σουτ του Παλάσιος έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν, Αϊτόρ (76’ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (83’ Ιωαννίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνιες, Μύγας, Βαλεριάνος, Μάσας (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Άοσμαν, Ιωαννίδης (60’ Οφόσου), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης).