Ένας μέγας Παναθηναϊκός παίζοντας με ψυχή, πλάνο και στρατηγική πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησαν 2-1 του Δικεφάλου του Βορρά και παρέμειναν στην κορυφή της Super League έχοντας διαφορά επτά βαθμών από τους διώκτες τους. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έφτασε τις έξι σερί νίκες σε ισάριθμους αγώνες, είχε ξανά για μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Αϊτόρ, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ φτάνοντας τα επτά στο πρωτάθλημα!

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 12’ με τον Τσέριν να βγάζει καταπληκτική διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Αϊτόρ κινήθηκε γρήγορα από πλάγια θέση, σούταρε απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει και στο 17’ απείλησε με κεφαλιά του Ολιβέιρα που κατέληξε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό (18’) ο Πορτογάλος φορ του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ καθώς μετά από εμπνευσμένη ασίστ του Αουγκούστο με τακουνάκι, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 37’ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Κουρμπέλης πίεσε ψηλά και η μπάλα κατέληξε στον Σπόραρ, ο οποίος επέλεξε το μακρινό σουτ αντί της πάσας προς τον Αϊτόρ που έκανε κίνηση απ’ τα δεξιά, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Κοτάρσκι.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν πτοήθηκαν απ’ το προβάδισμα του ΠΑΟΚ και στο β’ ημίχρονο μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για να κάνουν την ανατροπή. Και γρήγορα έδειξαν τις διαθέσεις καθώς στο 51’ είχαν ήδη φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ρουμπέν σημάδεψε με μια φανταστική 35άρα μπαλιά τον Αϊτόρ, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα, βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, τον πέρασε και πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα για το 1-1.

Οι Πράσινοι έχοντας πια το μομέντουμ πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Έχτισαν με υπομονή τις επιθέσεις τους και δίχως να απειληθούν ουσιαστικά (παρά μόνο στο 64’ από σουτ του Αουγκούστο κι ενώ είχε προηγηθεί καταφανέστατο επιθετικό φάουλ του Ζίβκοβιτς στον Σένκεφελντ), έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 69’ ο Σπόραρ γκρεμίστηκε εντός περιοχής απ’ τον Κοτάρσκι, ο οποίος αντί της μπάλας, βρήκε τον Σλοβένο στο πρόσωπο με τη γροθιά του. Ο διαιτητής Βεϊνμπέργκερ ειδοποιήθηκε απ’ το VAR για την παράβαση την οποία επιβεβαίωσε κι ο ίδιος βλέποντας τη φάση στο βίντεο. Το πέναλτι δόθηκε και ο σπεσιαλίστας Αϊτόρ ήταν και πάλι εύστοχος στο 73’ διαμορφώνοντας το 1-2. Ήταν το έβδομο γκολ του Ισπανού στο πρωτάθλημα σε έξι αγωνιστικές. Παράλληλα, έφτασε τα έξι τέρματα εις βάρος του ΠΑΟΚ έχοντας σκοράρει στα πέντε απ’ τα έξι παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του ματς, περιόρισαν τον ΠΑΟΚ και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη στην Τούμπα. Προηγουμένως, στις καθυστερήσεις, ο Αυστριακός διαιτητής «είδε» πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας του Μάγκνουσον με τον Κωνσταντέλια, όμως ο VAR τον κάλεσε για να επανεξετάσει τη φάση. Βλέποντας το βίντεο αντιλήφθηκε το λάθος του και ανακάλεσε την αρχική απόφαση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (85′ Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κούρτιτς (86’ Γκορντεζιάνι), Αουγκούστο, Ντάντας (76’ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57’ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Αϊτόρ (94′ Σάρλια), Σπόραρ (85’ Ιωαννίδης).