Το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ και οι Πράσινοι κρατούν ακόμα την τύχη στα χέρια τους. Δεδομένου ότι με το 0-0 διατήρησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της σεζόν, εφόσον νικήσουν τα τρία εναπομείναντα ματς με ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Άρη (εντός) θα σηκώσουν τον τίτλο ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα των Κιτρινόμαυρων.

Ήταν ένα ματς για γερά νεύρα με σασπένς, ένταση και πολύ δυνατές μονομαχίες, όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια με την Ένωση που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του ματς και μόλις στο 3’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Τσούμπερ έπειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας του Τριφυλλιού να απομακρύνει αποτελεσματικά. Η Ένωση είχε ακόμα ένα σουτ του Γαλανόπουλου έξω απ’ την περιοχή που έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Μπρινιόλι, ενώ στο 35’ ο Τσούμπερ «σημάδεψε» και πάλι το δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ελίασον σούταρε στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Χουάνκαρ και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σωτήρια.

Η πρώτη μεγάλη φάση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 45’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς διατηρώντας το 0-0 στο φινάλε του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να τελειώσει πάντως το ημίχρονο με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Σοάρες Ντίας χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουκουντί για μαρκάρισμα στον Σπόραρ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για το Τριφύλλι καθώς στη θέση του Τσέριν μπήκε ο Μαντσίνι. Στο 56’ ο Σένκεφελντ έκανε σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Γαλανόπολου μέσα απ’ την περιοχή προτού μπλοκάρει με ασφάλεια ο Μπρινιόλι.

Στο 59’ ο Κλεϊνχέϊσλερ και ο Ιωαννίδης αντικατέστησαν τον Μπερνάρ και τον Σπόραρ, ενώ στο 72’ ο Τσόκαϊ πέρασε στη θέση του Παλάσιος. Μάλιστα ο Αλβανός χαφ στο 76’ επιχείρησε να απειλήσει από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 82’ ο Πορτογάλος ρέφερι χαρίστηκε γι’ άλλη μια φορά στον Μουκουντί, ο οποίος τράβηξε τον Ιωαννίδη σε επικίνδυνη αντεπίθεση, ενώ αμέσως μετά στο ίδιο λεπτό χάρισε δεύτερη κίτρινη και στον Βίντα σε σύγκρουση με τον Τσοκάι σε υποσχόμενη επίθεση του Τριφυλλιού.

Οι Πράσινοι ανέβασαν ρυθμό, προσπάθησαν να πιέσουν την ΑΕΚ αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο δίχως γκολ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (88’ Βέρμπιτς), Τσέριν (46′ Μαντσίνι), Παλάσιος (71′ Τσόκαι), Μπερνάρ (59′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (21′ Πινέδα), Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Γιόνσον (69′ Σιμάνσκι),Γαλανόπουλος (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Φερνάντες), Ελίασον (74′ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρασία.