Με πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα και πολύ κακή απόδοση ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με… συνοπτικές διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League

Σε μονόλογο υπέρ των γηπεδούχων εξελίχθηκε το derby της αγωνιστικής καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν καταλυτικά ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ουσιαστικά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων (18’ Πέδρο Ενρίκε) ήταν αυτό που τους έδωσε το έναυσμα για να αναλάβουν την πρωτοβουλία που τους έλειψε μέχρι εκείνο το σημείο και να συνεχίσουν τον επιθετικό τους μονόλογο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα μέσα σε 17 λεπτά. Στο 27’ ο Λέοβατς και στο 35’ ο Σακχόφ πέτυχαν τα δύο επόμενα γκολ για την ομάδα τους, ενώ μέχρι την ανάπαυλα οι «ασπρόμαυροι» έχασαν κι άλλες ευκαιρίες. Συνολικά, η εικόνα του Παναθηναϊκού στην ανασταλτική λειτουργία ήταν απογοητευτική, ενώ και στην κατοχή της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων οι «πράσινοι» υστέρησαν.

Πολλά πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, απλά μέχρι περίπου το 70’ ο ρυθμός του αγώνα ήταν αισθητά μειωμένος και δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες ευκαιρίες. Το «τριφύλλι» ωστόσο, συνέχισε να μην απειλεί, αλλά και να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα με συνέπεια οι γηπεδούχοι να διαχειρίζονται με ευκολία το προβάδισμα και την εξέλιξη του αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχασαν 1-2 ακόμα καλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε που βρήκε τον ΠΑΟΚ δίκαια νικητή και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να συνεχίσει το σερί των νικών που είχε χτίσει τις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Λέοβατς (81′ Κίτσιου), Σάχοβ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός:Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81′ Μολέντο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μολίνς.