Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος ο Παναθηναϊκός, καθώς στο πρώτο ματς του 2016 επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 4-2 στη άδεια Λεωφόρο, για τη 16η αγωνιστική στην Super League Ελλάδα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ήταν οι Αμπέντ και Πέτριτς, καθώς αμφότεροι σημείωσαν από δύο τέρματα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το σκορ ήταν 2-2 στο… 16ο λεπτό του ματς!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, με 28 πόντους αλλά και ένα ματς περισσότερο από τον τέταρτο ΠΑΟΚ, που ακολουθεί με 26 βαθμούς.

Και… λίγα ήταν
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους αφού προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνες με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά πέρασε τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ, για να στείλει με πλασέ τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στιλ.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού, ωστόσο ήταν άμεση και ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από τον πολύ ωραίο συνδυασμό των Κλωναρίδη, Καρέλη και Αμπέντ και το φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου, που έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για το 1-1…

Ο Παναιτωλικός δεν… πτοήθηκε και απείλησε εκ νέου στο 8’, αρχικά με τον Μαρκόφσκι να σουτάρει, τον Στιλ να διώχνει, τη μπάλα να φτάνει στον Βιγιαφάνες, εκείνον να πασάρει στον Πάουλο, ο οποίος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ να… απογειωθεί και να διώξει την μπάλα με το δεξί του χέρι, ενώ αυτή βρήκε και στο δοκάρι για να καταλήξει κόρνερ.

Ο… καταιγισμός φάσεων συνεχίστηκε και μετά από τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ, καθώς ο Εσιέν βρήκε με πολύ ωραία κάθετη μπαλιά τον Κλωναρίδη, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον επερχόμενο προς την αντίπαλη περιοχή Πέτριτς, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το 2-1!

Οι Αγρινιώτες πάντως κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στο 16ο λεπτό, μετά από σέντρα του Κάπελ από τα δεξιά και την προβολή του Μαρκόφσκι, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε από τον Ταυλαρίδη αλλά εκμεταλλεύθηκε και την λάθος αντίδραση του Στιλ.

Ακολούθησαν τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες για τους «πράσινους», στο 29’ με τον Αμπέντ να σουτάρει από διαγώνια θέση και τον Κυριακίδη να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Αλλά και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Πέτριτς έπαιξε το ένα δυο με τον Κλωναρίδη, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μάκο αλλά ξανά ο Κυριακίδης κατάφερε να διώξει με υπερένταση! Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Καρέλης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Αμπέντ, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε άουτ…

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 37ο λεπτό και ήταν για λογαριασμό του Παναιτωλικού, με τον Ουαρντά να παίρνει το… ριμπάουντ από εκτέλεση φάουλ και απόκρουση του Στιλ και να σουτάρει απευθείας αλλά την μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Το «καθάρισε»
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός… πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του, αφού κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Πράνιτς σέντραρε από τα αριστερά και ο Πέτριτς με ένα μονοκόμματο σουτ «έγραψε» το 3-2, στο 51’!

Μάλιστα, θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ στο 62ο λεπτό, μετά τη συνεργασία των Βέμερ και Καρέλη από τα δεξιά και το παράλληλο γύρισμα του δεύτερου προς τον Κλωναρίδη, αλλά ο Μύγας πρόλαβε την τελευταία στιγμή κι έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έκανε την πρώτη της «επίσκεψη» στα καρέ των γηπεδούχων πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κάπελ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε καλό σημείο αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πολύ πάνω.

Ο Στραματσόνι έριξε τον Λαγό στη «μάχη» στο 75’, άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 από 4-3-3 και προσπάθησε να διασφαλίσει τη νίκη και μετά από πέντε λεπτά θα μπορούσε να «κλειδώσει» το «τρίποντο» αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε με γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 3-3 δυο φορές, αρχικά στο 82ο λεπτό όταν ο Βασιλείου πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Και, κυρίως, στο 90’ με τον Βασιλείου να μπαίνει στην περιοχή, να κατεβάζει την μπάλα, αλλά τον Ταυλαρίδη να διώχνει με τάκλιν το πλασέ του…

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, έγινε τελικά το 4-2, όταν η μπάλα έφτασε δεξιά στον Καλτσά ο οποίος τη γύρισε προς τον επερχόμενο Αμπέντ που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63’ Καλτσάς), Καρέλης (83’ Μπεργκ), Πέτριτς (76’ Λαγός).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας (81’ Κουτρομάνος), Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν (87’ Καμαρά), Μάκος, Πάουλο, Βιγιαφάνες (79’ Βασιλείου), Ουαρντά, Κάπελ, Μαρκόβσκι.