Αγνώριστος συγκριτικά με την εικόνα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Με αντίπαλο τη Λαμία που δεν είχε κανένα ενδοιασμό να τοποθετήσει και τους 11 ποδοσφαιριστές πίσω από τη μπάλα, το Τριφύλλι έδειξε να εγκλωβίζεται και τελικά να μην κατορθώνει να επιβάλλει το παιχνίδι του.

Οι Πράσινοι… κατόρθωσαν με ουσιαστικά μηδενική απειλή στην εστία τους, να δεχθούν γκολ, κάνοντας μαζεμένα παιδαριώδη λάθη σε μία φάση. Βέβαια η φάση του γκολ της Λαμίας στο 20ό λεπτό, δεν θα έπρεπε να είχε μπει στο κάδρο του αγώνα, εάν αρχικά ο διαιτητής και εν συνεχεία οι υπεύθυνοι του VAR υποδείκνυαν το πέναλτι στο χέρι του Βύντρα έπειτα από προσπάθεια του Δώνη. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα, έδωσε γρήγορα σε συμπαίκτη του και αυτός με βαθιά μπαλιά συνέλαβε σε αδράνεια την οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού, με τον Ρόμανιτς να χρίζεται σκόρερ.

Τελικά το VAR λειτούργησε σωστά στο 34′ διορθώνοντας την αβλεψία του διαιτητή, ο οποίος δεν είδε τον Πλιάτσικα να αποκρούει δίκην τερματοφύλακα το σουτ του Κολοβού. Το πέναλτι αξιοποίησε ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Παναθηναϊκός έφερνε νωρίς το ματς στα ίσα. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το «πάγωμα» των γηπεδούχων αλλά εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο δίχως ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε με τον Ζαχίντ στο 49′ και έδειξε ότι σταδιακά θα έβρισκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει τη μαζική άμυνα της Λαμίας. Φεύ… Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη ήταν αναιμικές και ενίοτε στερούνταν λογικής. Οι αλλαγές από τον πάγκο δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα και η εικόνα διαρκώς χειροτέρευε. Ειδικά στο τελευταίο 15λεπτο βασίλευσε ο εκνευρισμός των Πρασίνων. Και έκλεισε το ματς δίχως «καθαρή» ευκαιρία.

Και βέβαια στο τελευταίο ημίωρο είδαμε κλασικά φαινόμενα ελληνικών γηπέδων με καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων στην εκτέλεση ελεύθερων λακτισμάτων αλλά και σε συνεχείς πτώσεις στο έδαφος ποδοσφαιριστών που δεν σηκώνονταν παρά μόνο εάν έμπαινε μέσα το φορείο. Και το εξωφρενικό είναι ότι ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε απόλυτη ανοχή σε όλες αυτές τις καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πέντε φορές εισόδου ιατρικού επιτελείου της Λαμίας για πρώτες βοήθειες, αμέτρητες καθυστερήσεις στην επαναφορά της μπάλας και πέντε αλλαγές, ο διαιτητής υπέδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων. Εν τέλει κράτησε ένα επιπλέον, αφού πρώτα όμως είχαν «φαγωθεί» τα δύο από αυτά για διαμαρτυρία παικτών της Λαμίας σε υπόδειξη φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού.

Λαμία: Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.