Με μια κυριαρχική εμφάνιση και με τον Φώτη Ιωαννίδη σε μεγάλη μέρα ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα με 2-0 της Λαμίας στο «Απ. Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα (είχε μεσολαβήσει η νίκη και στο Κύπελλο ε την Αναγ. Καρδίτσας) βγάζοντας αντίδραση. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές στο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός παίζοντας γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο με ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας και ωραίες συνεργασίες.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε αποφασισμένη απ’ το ξεκίνημα του παιχνιδιού για να πάρει τα ηνία και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ που ήρθε μόλις στο 3’. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά κι ο Ιωαννίδης, ο οποίος κυριάρχησε στον αέρα, άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό (1-0). Οι Πράσινοι που είχαν καλό ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι τους, απείλησαν στο 6’ και πάλι με κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ενώ στο 9’ λίγο έλειψε να σκοράρει το παρθενικό του γκολ ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος συνδυάστηκε ωραία με τον Παλάσιος, και με κεφαλιά-«ψαράκι» ανάγκασε τον Σαράνοβ σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 16’ «χάθηκε» η μπάλα σε εξαιρετική συνεργασία του Ρούμπεν, με τον Ιωαννίδη και τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με μπαλιά ακριβείας έστρωσε για τον Αϊτόρ που με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε με τους Πράσινους να απειλούν στο 38’ με τον Παλάσιος, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 40’ με τον Βιγιαφάνιες, που έπειτα από τρομερή συνεργασία με Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Ιωαννίδη, σούταρε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια. Παρά την ολοκληρωτική κυριαρχία του Παναθηναϊκού το δεύτερο γκολ δεν ήρθε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο 1-0.

Οι Πράσινοι μπήκαν καλά στο γήπεδο και στο β’ ημίχρονο. Στο 50’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε κάθετη πάσα για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε δύο καταπληκτικές ντρίμπλες, προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά σπρώχτηκε απ’ τον Σκόνδρα και δεν πρόλαβε να σουτάρει. Στο 53’ η Λαμία κατέγραψε την πρώτη της τελική στο ματς με κεφαλιά του Αραμπούλι που δεν δυσκόλεψε τον Διούδη, ενώ στο 66’ ο Γκατσίνοβιτς με θαυμάσιο σουτ, ανάγκασε τον Σαράνοβ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το Τριφύλλι συνέχισε να ψάχνει το γκολ χάνοντας ευκαιρίες με τον Βιτάλ στο 70’ και το 80’ και τον Παλάσιος στο 77’, προτού έρθει το δεύτερο γκολ του Ιωαννίδη στο 82’. Και τι γκολ ήταν αυτό καθώς ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, πήρε την μπάλα έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή, έκανε περιστροφή κι εξαπέλυσε έναν άπιαστο κεραυνό διαμορφώνοντας το 2-0. Η πάσα προς τον σκόρερ προήλθε απ’ τον Κουρμπέλη, ο οποίος στο 68’, μετά το Κύπελλο, έκανε την επανεμφάνισή του (και) στο πρωτάθλημα έπειτα από 14 μήνες, καταχειροκροτούμενος απ’ τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

Λαμία: Σάρανοβ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Τιρόνε (19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).