Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο εφετινό εντός έδρας φιλικό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Βόλο. Οι Πράσινοι επέστρεψαν στο «Απ. Νικολαΐδης» μπροστά στο κοινό τους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε σταθερή τροχιά ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Μπορεί το γκολ και η νίκη να έλειψαν, ωστόσο η ομάδα, κατά διαστήματα, παρουσίασε θετικά στοιχεία τόσο στο οργανωτικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, δείγμα της καλής και σκληρής δουλειάς που γίνεται στη διάρκεια των προπονήσεων απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Ο κόουτς του Τριφυλλιού, έντεκα ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα, δοκίμασε αρκετά πράγματα θέλοντας να δει τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, που για τέταρτο σερί φιλικό παρέμεινε αήττητη και δεν δέχτηκε γκολ!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ απείλησε με τον Καρλίτος. Σταδιακά όμως τα πόδια φάνηκαν βαριά απ’ τις προπονήσεις, ενώ και η ζέστη δεν έκανε εύκολο το έργο των ποδοσφαιριστών. Το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι το 35’ αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ένα δύσκολο δεκάλεπτο, κατά το οποίο ο Βόλος έγινε επικίνδυνος. Ωστόσο, ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα σε φάουλ του Μπαριέντος στο 36’, σε σουτ του Φαν Βέερτ στο 38’, σε νέο σουτ του Πάολο Φερνάντεθ στο 44’ αλλά και στην κεφαλιά του Μεταξά στο 45’, φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Φαν Βέερτ που δεν σκόραρε χάρη και στην προσπάθεια του Χουάνκαρ με το κεφάλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που έκανε μία αλλαγή (ο Τσέριν αντί του Παλάσιος στο 46′) έγινε πολύ πιο δραστήριος μεσοεπιθετικά απειλώντας αρκετές φορές τον Βόλο. Στο 52’ ο Ιωαννίδης νικήθηκε απ’ τον Κλέιμαν σε κεφαλιά και στο 58’ απ’ το δοκάρι έπειτα από πλασέ, ενώ στο 62’ ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Τσέριν.

Στο 65’ ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε επτά αλλαγές διατηρώντας στο γήπεδο απ’ την αρχική ενδεκάδα μόνο τους Παλάσιος, Ρουμπέν και Αϊτόρ, ο οποίος στο 71’ είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Και πάλι όμως ο Κλέιμαν απέτρεψε το γκολ κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Το επόμενο φιλικό για τον Παναθηναϊκό, το τελευταίο πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν στις 4 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (28/7, 20.30) και πάλι στη Λεωφόρο με αντίπαλο την ολλανδική Φόλενταμ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (65′ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65′ Σάντσες), Σένκεφελντ (65′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (65′ Σάρλια), Χουάνκαρ (65′ Γκάνεα), Αλεξανδρόπουλος (65′ Βαγιαννίδης), Ρουμπέν (78′ Ηλιάδης), Καρλίτος (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (78′ Σαρδέλης), Παλάσιος (78′ Φρόκου), Ιωαννίδης (65′ Καμπετσής).

Βόλος: Κλέιμαν, Γιούχα, Εσκοβάλ, Μεταξάς (70′ Τσέλιος), Λούνα (78′ Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (85′ Ουεντραόγκο), Μεσκίδα (56′ Βίκτορ Φερνάντεθ), Πάολο Φερνάντεθ (85′ Παπαθανασίου), Φαν Βέερτ (78′ Σταμένκοβιτς).