Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή! Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το επιβεβαίωσαν στο Κλ. Βικελίδης, όπου πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη επί του Άρη με ανατροπή.

Οι Πράσινοι, παρά το γεγονός ότι μόλις στο 10′ βρέθηκαν να χάνουν, επικράτησαν 2-1 των Κιτρίνων κάνοντας ένα μεγάλο come back. Το Τριφύλλι που πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά τεσσάρων βαθμών απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ (έχει δύο ματς λιγότερα) κι έδειξε το μέταλλο που διαθέτει ως ομάδα.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 86’ φτάνοντας τα πέντε στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Στο 10’ ο Ιτούρμπε πάσαρε για τον Οντουμπάγιο, ο οποίος σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σάρλια, άλλαξε πορεία κι αφού προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα έχοντας στο 11’ ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Μαντσίνι μέσα απ’ την περιοχή. Ωστόσο ο Κουέστα απέκρουσε με δυσκολία. Στο 17’ ήταν η σειρά του Άρη για να απειλήσει με τον Καμαρά, ο οποίος απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής και στο 27’ έπειτα από προσπάθεια του Οντουμπάγιο από δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 31’ ο Παναθηναϊκός, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο αμαρκάριστος Κουρμπέλης δεν έπιασε «γεμάτη» την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά, το γκολ, που άξιζαν οι Πράσινοι, ήρθε στο 36’ με τον Μαντσίνι. Ο Ρουμπέν έκανε βαθιά μπαλιά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος κατέβασε θαυμάσια την μπάλα, απέφυγε ωραία τον Φαμπιάνο και πριν τον προλάβει ο Ενκουλού, έστρωσε για τον Αργεντινό άσο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σημαντική ευκαιρία για το Τριφύλλι. Στο 51’ ο Μαντσίνι σέντραρε από δεξιά αλλά ο Ιωαννίδης που έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη, έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Άρης είχε μια απειλητική στιγμή στο 60’ με τον Πάλμα (έφυγε από εμφανή θέση οφσάιντ) αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ από κοντά.

Ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του χρησιμοποιώντας τους Παλάσιος (63’), Σπόραρ και Κλέινχεϊσλερ (73’) και στο 74’ οι Πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή. Όλα άρχισαν απ’ την πίεση και το κλέψιμο εκτός περιοχής του Κουρμπέλη, ο οποίος έστρωσε για τον Μπερνάρ, που σούταρε με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 82’ ο Παλάσιος κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση μετά από ωραία πάσα του Κουρμπέλη αλλά το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ήταν άστοχο.

Το γκολ, που κυνηγούσε και που άξιζε με βάση την εικόνα του στο γήπεδο, ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 86’ με τον Παλάσιος. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς, ο Σάρλια πήρε την κεφαλιά και ο Αργεντινός μέσα απ’ την περιοχή με ένα φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισαν μια σπουδαίας σημασίας νίκη.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάγιο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (83’ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70’ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (83’ Νταμπό), Ιτούρμπε (65’ Ρουπ), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (79’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (63’ Παλάσιος), Μαντσίνι (73’ Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (79’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73’ Σπόραρ).